Hyvät pikkujouluideat Helsingissä sijaitseville yrityksille

Pikkujoulu

Pikkujoulut ovat monen mielestä vuoden kohokohta työpaikalla. Pikkujoulujen järjestäjillä on iso vastuu juhlien onnistumisesta. Lue hyvät ideat siihen, missä helsinkiläinen yritys voisi tänä vuonna pikkujoulut pitää, ja mitä pikkujouluissa voitaisiin tehdä!

Parhaat juhlatilat Helsingissä

Kun on etsinnässä hyvä juhlatila, Helsinki on täynnä jännittäviä ja ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Internet on paras paikka löytää sopiva juhlatila työpaikan pikkujouluja varten, sillä nettiin on listattu käytännössä jokainen kokoustila, ravintolasali ja tilaussauna, missä kemuja voi pitää. Samalla selviää tilan vuokra ja käytettävyys haluttuna ajankohtana. Juhlatila pitää varata hyvissä ajoin, sillä marras- ja joulukuussa kaikki muutkin firmat haluavat pitää pikkujoulujaan. Vaikka jotkut firmat ajoittavat pikkujoulunsa säästösyistä lokakuulle tai jopa tammikuulle, se voisi herättää napinaa. Mikään ei ole tylsempää kuin viettää pikkujouluja joulun jälkeen! Sehän olisi sama kuin viettää keskikesän juhla juhannusta syyskuussa, tai yrittää päästä vapputunnelmaan itsenäisyyspäivänä.

on täynnä jännittäviä ja ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Internet on paras paikka löytää sopiva juhlatila työpaikan pikkujouluja varten, sillä nettiin on listattu käytännössä jokainen kokoustila, ravintolasali ja tilaussauna, missä kemuja voi pitää. Samalla selviää tilan vuokra ja käytettävyys haluttuna ajankohtana. Juhlatila pitää varata hyvissä ajoin, sillä marras- ja joulukuussa kaikki muutkin firmat haluavat pitää pikkujoulujaan. Vaikka jotkut firmat ajoittavat pikkujoulunsa säästösyistä lokakuulle tai jopa tammikuulle, se voisi herättää napinaa. Mikään ei ole tylsempää kuin viettää pikkujouluja joulun jälkeen! Sehän olisi sama kuin viettää keskikesän juhla juhannusta syyskuussa, tai yrittää päästä vapputunnelmaan itsenäisyyspäivänä.

Vankilahotellin juhlasali

Hotel Katajanokan juhlasali on rakennettu vanhan lääninvankilan kirkkosaliin. Tämä tasokas juhlatila on suorastaan hengästyttävän hieno paikka ruokailla ja viettää aikaa työtovereiden kanssa. Istumapaikkoja löytyy 130 vieraalle. Raitiovaunu 4 pysähtyy aivan hotellin viereen, joten autottomienkin pikkujouluvieraiden on helppo löytää perille. 

Sauna City Helsinki 

Sauna City Helsinki sijaitsee Kampissa kuuluisan Hotelli Tornin kupeessa. Tässä kattohuoneistossa voi viettää jopa 45 henkilön pikkujouluja saunoen ja ruokaillen. Tilavuokran hintaan sisältyy loppusiivous ja kymmenen hengen pyyhkeet sekä laudeliinat – loput joutuvat tuomaan omansa. Sauna City Helsinkiin pääsee näppärästi julkisilla, ja autoilevat vieraat saavat alennusta pysäköinnistä Stockmannin Q-parkissa.

Tenalji von Fersen (Suomenlinna)

Suomenlinna on monen mielestä Helsingin helmi. Tenalji von Fersen on tiiliholvattu juhlasali Suomenlinnan sydämessä – sen upeassa ja ainutlaatuisessa miljöössä mahtuu ruokailemaan ja juhlimaan jopa 200 henkeä. Tenalji von Fersen on kunnostettu vuodelta 1775 peräisin olevan linnoituksen leipomon viljavarastoon. Suomenlinnaan pääsee ilmaisella lautalla. Satamaan pääsee mainiosti julkisilla, ja siellä on maksullinen parkkipaikka.

Vartiovene 55

Suomen Merivoimien entinen sotalaiva Vartiovene 55 tarjoaa mahdollisuuden saunoa, ruokailla ja juhlia yli 20 hengen ryhmille. Pohjoisrannan Halkolaiturissa talviaikaan sijaitsevassa laivassa on iso sauna, ympärivuotisessa käytössä oleva ulkoporeallas (meressäkin voi uida), karaokelaitteet ja paljon muuta mukavaa.

Ideoita pikkujoulujen ohjelmanumeroiksi

Pikkujoulujen ei tarvitse olla pelkät ryyppäjäiset. Juhlinta voi alkaa vaikka joogasalilta ja jatkua sieltä jonkin kasvisravintolaan. Pikkujoulut voidaan aloittaa myös aikuisten seikkailupuistossa tai vaikka vierailulla kahvipaahtimossa.

Maksulliset ideat

1. Jooga huoltaa kehoa ja antaa valmiuksia käsitellä stressiä. Voitte tilata joogaohjaajan pikkujouluihin – varsinkin naurujooga sopii pikkujoulujen henkeen.

2. Kokkikurssi tai drinkkikoulu hiovat tiimityötaitoja rennoissa merkeissä. Lopuksi tulokset pistellään parempiin suihin.

3. Stand up -esiintyjä sopii pikkujouluihin kuin nenä päähän!

4. Ratsastusretki, laskettelu ja muut urheiluaktiviteetit sopivat varsinkin nuorekkaalle työporukalle. Islanninhevosilla voi ratsastaa turvallisesti sellainenkin aikuinen, joka ei ole lajia aiemmin kokeillut.

5. Tuulitunnelia ei välttämättä muuten pääse kokeilemaan.

Maksuttomat ideat

1. Levyraati ja karaoke sopivat varsinkin myöhäistunneille.

2. Naamiaisiin on hauska valmistautua. Naamiaisasun voi ostaa tai tehdä itse vaikka jätesäkistä.

3. Pantomiimi ja arvaa kuka -leikki saa nauramaan vatsa kippurassa

4. Tietovisoissa voidaan testata esimerkiksi maantiedon tai historian osaamista. Visaan voi osallistua yksin, pareittain tai vaikka tiimi vastaan toinen.

5. Musavisassa voidaan arvuutella pikkujouluhenkisesti vaikka joululauluja. Missä joululaulussa mainitaan joulukorttilista; missä puurokauha; missä kerrotaan revontulista?

Raha rajoittaa?

Kaikilla työpaikoilla ei tarjota rahaa pikkujoulujen järjestämiseen, tai käytettävissä oleva budjetti on niukka. Suositun juhlatilan vuokra voi olla 1500–1700 euroa, eivätkä tarjoilutkaan ole ilmaisia. Onneksi pikkujoulut voi järjestää hyvin pienelläkin rahalla. Juhlatilaksi voi riittää työpaikan oma kahvihuone, mikä koristellaan vaikka parilla joulutähdellä. Nyyttärit voivat osoittautua oikein toimivaksi ideaksi. Jotta kaikki eivät toisi glögiä, sopikaa keskenänne, kuka vastaa pasteijoista, kuka pipareista ja kuka voileivistä. Musiikkia voi soittaa nauhalta, ja karaoken tai tietovisojen järjestäminen ei maksa mitään. 

Toinen vaihtoehto on kerätä rahaa yhteiseen kassaan ja katsoa, mihin rahat riittävät – saadaanko kokoon rahat vaikka ruotsinristeilyyn? Joillain työpaikoilla järjestetään hyvissä ajoin arpajaisia tai myyjäisiä, joiden tulot käytetään työporukan yhteiseen virkistystoimintaan, kuten juuri pikkujouluihin.